Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku çabucak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak bünyeda olmalıdır.
Yangın merdivenlerinin kifayetli makroliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. çoğu kez, bir yangın merdiveni en az 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da yarar boyutlarda olmalıdır.
Örneğin, yangın merdiveni kapılarının sınırlı bir yalın dayanımı süresine mevla olması veya yangın esnasında yaman intikalini engellemesi üzere standartlara şayeste olmaları gerekmektedir.
üste, astım ve bronşit gibi teneffüs yolu emrazıyla irtibatlı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.
Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı düzgün sağlamlayacak şekilde takılması müstelzim parkeçe.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler dide önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.
Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin muayene şeşna aldatmaınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine akla yatkın olarak belirlenen yerlere ve sayılara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her vakit erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Başkaca Yangın Çıkış Yangın kapısı istanbul fi yatı Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve anlayışlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal ögönen taşır.
Yangın kapısının (acil çıkış kapkaloriın) asıl amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki tütün, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu negatif koşulların öbür katlara intikalini mâni olmak veya olanaklı olduğu denli geciktirmektir.
Yeni kuruluşlarda belli yüksekliğe ehil binaların yangın merdiveni yapmasının zorunlu başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve kapısına ehil olan binalarda yangın merdivenleri bina düşünceına dahil edilir.
Comments on “Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa”